EVALUARE APTITUDINI ȘI COMPORTAMENTE

LAURA DRAGOMIR – PARTENER AL PLATFORMEI DE EVALUARE GREAT PEOPLE INSIDE 

Laura Dragomir

Strategia pe care o aplic în colaborarea cu tine pornește de la realizarea unui assessment – astfel încât știm exact de unde pornim, pentru ca tu să-ți optimizezi performanțele. Iar când îți evaluezi angajații, câștigi un important avantaj competitiv, datorită înțelegerii profunde a modului în care oamenii gândesc, a preferințelor și tendințelor lor naturale și atitudinii la locul de muncă.

Folosesc GREAT PEOPLE INSIDEThe Next Generation People Intelligence Platform – care este rezultatul asocierii unor specialiști internaționali cu expertiză de peste 15 ani în consultanță resurse umane, selecție și recrutare, evaluări psiho-aptitudinale ale angajaților și managementul performanței.

Vin în sprijinul tău și cu Instrumente de evaluare Work From Home – care te ajută să eficientizezi munca la distanță.

laura-dragomir

NOU: 4 INSTRUMENTE DE EVALUARE WFH

Instrumentele au la bază studii științifice legate de munca de acasă a angajaților, managerilor și echipelor. Pentru că trăim într-o lume complexă, ambiguă, incertă și extrem de volatilă (Modelul VUCA) am gândit și o evaluare dedicată liderilor și managerilor ce conduc organizații în contextul actual de business și sunt nevoiți să se adapteze din mers viitorului.

PRIN ACEST ASSESSMENT

DEFINEȘTI COMPETENȚELE IMPORTANTE – predictorii de performanță ce trebuie  identificați la nivelul candidaților sau angajaților actuali.

IDENTIFICI INSTRUMENTELE DE EVALUARE CARE ȚI SE POTRIVESC – îți propun o varietate de modele disponibile sau construim noi dimensiuni adecvate cerințelor companiei.

EVALUEZI RESURSELE UMANE DIN COMPANIE  – procesele de evaluare sunt intuitiv de parcurs. La final, primești din partea mea RAPOARTE detaliate, ce conțin rezultate clare, care pot fi interpretate cu ușurință.

IMPLEMENTEZI RECOMANDĂRILE DE DEZVOLTARE – un instrument esențial în a-ți antrena oamenii exact pentru abilitățile de care au nevoie să performeze. Plătești doar dimensiunile de evaluare alese.

Remote Employee –  Obții imaginea de ansamblu a potențialului candidaților care urmează să lucreze la distanță și descoperi dacă angajații  actuali au abilitățile necesare pentru a fi productivi și motivați în sistemul WFH.

Full Spectrum – Cel mai eficient instrument pentru identificarea potențialului psihoaptitudinal al candidaților, cu o predicție a performanței de peste 70%.  Instrumentul evaluează integral tot ce ține de comportamentul, aptitudinile cognitive și interesele ocupaționale ale persoanei vizate.

Blue Collars – Pentru procesul de selecție și recrutare a oamenilor de încredere pentru joburi cu calificări minime. Instrumentele prezic performanța în astfel de posturi: conștiinciozitatea, stabilitatea emoțională, tenacitatea, corectitudinea, responsabilitatea și abilitățile numerice, alături de interesul pentru munca de tip convențional.

Big5 Behaviors – Se axează pe explorarea dimensiunilor personalității care favorizează performanța de top. Deși personalitatea nu reprezintă un predictor de performanță de sine stătător, prin scalele noastre de conștiinciozitate, extraversiune, agreabilitate, stabilitate emoțională și deschidere către noi experiențe aducem un aport ridicat în predicția performanței profesionale.

Cognitive Plus – Conține dimensiuni direcționate spre identificarea persoanelor cu un potențial managerial ridicat sau acelora care posedă aptitudini potrivite pentru leadership.

GR8 Remote Manager – Instrument destinat managerilor care trebuie să știe să valorifice potențialul celor pe care îi coordonează  remote. Oferă informații esențiale cu privire la eficiența managerului în a conduce o echipă care lucrează la distanță, evaluează capacitatea de gestionare a diferitelor stiluri de lucru și de a crea viziune și motivație.

GR8 Leader in a VUCA World – Instrument de evaluare axat pe identificarea potențialului de lider într-un mediu VUCA (Volatile | Uncertain, Complex | Ambiguous). Măsoară capacitatea și potențialul liderilor, evidențiază punctele forte individuale și decalajele în dezvoltarea nevoilor de leadership ale organizației și oferă perspective  pentru viitorul afacerii.

GR8 360° – Pentru Dezvoltare, Promovare și Îmbunătățirea Dinamicii Echipei, printr-o evaluare obiectivă de tip 360 de grade. Evaluarea cuprinde feedback-ul primit de la subordonații direcți, colegii de pe același nivel ierarhic, superiorii direcți și de la clienți/parteneri, în vederea identificării unui program specific de dezvoltare a abilităților, comportamentelor și competențelor de leadership.

GR8 Managers – Pentru Selecție, Dezvoltare și Managementul Talentelor. Instrument ce include 3 categorii generale de calități manageriale principale: inițiativă, viziune și asertivitate, dar și abilitatea de a lucra eficient cu diferite generații, într-un mediu VUCA (volatil, nesigur, complex, ambiguu).

GR8 ProductivityGap – Pentru Dezvoltarea Angajaților, Inducție și Managementul Talentelor –  un Instrument eficient pentru a măsura evoluția unui angajat de-a lungul timpului. Prin compararea a 2 evaluări făcute înainte și după training, instrumentul îți permite să analizezi atât dezvoltarea angajatului, cât și implicarea acestuia pe parcursul acestui proces.

GR8 Full Spectrum Plus – Pentru Selecție, Inducție, Managementul Talentelor și Programe de Management al Carierei – soluția completă pentru identificarea abilităților unui candidat, precum și a compatibilității acestuia cu orice post.

GR8 Sales – Este modalitatea de selecție a persoanelor care au calitățile necesare pentru atingerea performanței în vânzări. De la a înțelege nevoile clientului  până la atitudinea proactivă, toate caracteristicile explorate în această evaluare permit îmbunătățirea rezultatelor Departamentului de vânzări.

GR8 Customer Service – Produs ce se concentrează pe predictorii de performanță esențiali pentru managementul relațiilor cu clienții: flexibilitatea, responsabilitatea, orientarea spre client, respectul, excelența, orientarea pe rezultate, dezvoltarea personală și lucrul în echipă. Astfel de atribute sunt esențiale pentru creșterea satisfacției clienților pe termen lung și pot face o diferență categorică în privința modului în care o companie este percepută de către public

GR8 Interests – Instrument care te ajută la identificarea intereselor ocupaționale – ce reprezintă predictori de performanță pentru fiecare job din organizație și determină gradul de compatibilitate dintre interesele candidatului și cerințele specifice postului.

Membrii echipei care lucrează la distanță se confruntă cu provocări noi, atât la nivel organizațional, cât și la nivel personal. Instrumentul de evaluare oferă informații importante cu privire la eficiența unei echipe WFH, a modului în care membrii interacționează unii cu ceilalți și prezintă condițiile optime în care echipa respectivă ar putea obține cel mai înalt nivel al productivității.

GR8 Values – Gândit pe predictorii de performanță consacrați precum aptitudinile cognitive și personalitatea, la care se adaugă valorile organizaționale. Conține dimensiuni standard precum sinceritate, răbdare și responsabilitate și poate fi personalizat integral, în acord cu valorile și cultura organizațională specifice companiei tale.

GR8 Engagement – Randamentul la locul de muncă este direct proporțional cu nivelul de engagement și de motivație al angajaților. Cu ajutorul instrumentului de evaluarepoți identifica și măsura valori specifice: entuziasmul, angajamentul și loialitatea, obținând informații esențiale pentru îmbunătățirea productivității și a retenției angajaților.

GR8 Teams – Poți forma o echipă din cei mai talentați indivizi, dar acest lucru nu-ți va garanta performanța lor, atunci când sunt nevoiți să lucreze împreună. Instrumentul de evaluare oferă informații importante cu privire la eficiența unei echipe, a modului în care membrii interacționează unii cu ceilalți și prezintă condițiile optime în care echipa ar putea obține cel mai înalt nivel al productivității.

Bunăstarea angajaților este esențială în predicția performanței profesionale. Bazată pe cele mai noi teorii din psihologia organizațională și a muncii, această evaluare te ajută să identifici nivelul de wellbeing al angajaților, pentru a îmbunătăți satisfacția la locul de muncă și înlătura depresia sau lipsa motivației.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Poți corela evaluările cu Indicatorii Cheie de Performanță (KPI) pentru a determina punctele forte și nevoile de dezvoltare ale angajaților. Astfel, nu mai evaluezi competențe irelevante postului. Așadar, plătești doar pentru dimensiunile de evaluare pe care le selectăm.

Este o altă denumire pentru ”scale”, doar că am ales acest termen pentru că orice persoană este complexă și dezvoltată pe mai multe niveluri, definite de mai multe dimensiuni – cognitivă, fizică, socială și cea referitoare la personalitate – decât de atribute și trăsături direct măsurabile.

Platforma te ajută să descoperi, să selectezi și să antrenezi oamenii exact pentru abilitățile de care au nevoie să performeze pe poziția pe care o ocupă. După ce alegem dimensiunile de evaluare iar tu hotărăști oamenii pe care vrei să-i evaluezi, aceștia vor primi un link prin care sunt invitați să acceseze Platforma. Au nevoie doar de computer / tabletă / telefon și conexiune la internet. După ce au parcurs evaluarea, Platforma îmi generează Rapoartele, pe care le analizăm împreună și te ghidez să iei cele mai bune decizii.

Îți pun la dispoziție sute de profiluri profesionale predefinite. Vom corela rezultatele unui candidat cu un profil profesional adecvat și îți generez Rapoartele de care ai nevoie. În plus, pot îmbunătăți profilul profesional predefinit, sau creez unul nou, care cuprinde exact factorii definitori ai performanței caracteristice fiecărui post din companie.

Răspund tuturor cerințelor, indiferent de dimensiunea companiei sau a organizației.

Lucrez cu o soluție globală SaaS bazată pe tehnologia Cloud. Așadar, este scalabilă în totalitate. Este o aplicaţie dinamică dezvoltată în limbajul JavaScript, ceea ce se traduce în viteză, simplitate, versatilitate și o încărcare redusă a serverelor. De asemenea, Platforma este găzduită în Germania, care are cele mai rigide legi și reglementări de protecție a datelor din lume și este realizată în conformitate cu legile și reglementările U.E. Toate acestea mă plasează în top!