LAURA ÎN MEDIA

Interviu Laura Dragomir la Digi24

Prezența executivă a unui lider valoros.
Chiar dacă deține tot ce-i trebuie, un lider mai are nevoie de ceva suplimentar, pentru a-i face pe oameni să creadă în el, să-l respecte profund și să-l valideze: PREZENȚA EXECUTIVĂ.
Prezența executivă nu măsoară intelectul, abilitățile, motivația, pasiunea sau caii putere. Ceea ce face prezența executivă este că măsoară capacitatea liderului de a traduce, de a-și comunica accesibil și pe înțelesul tuturor toată creativitatea, toate ideile bune, obiectivele, strategia și toată experiența sa profundă.

Urmărește interviu acordat de Laura la Digi24

BusinessD. We invest in intuition

LAURA DRAGOMIR: Într-o conversație, avem nevoie de confirmare, dar deseori ne e teamă să ne deschidem inima, pentru că exagerăm diferența dintre noi și ceilalți. Ne afișăm doar punctele forte, succesele ne expunem doar propunerile convenționale și ne temem să ne arătăm fragilitatea sau gândurile care se nasc în noi interesant și plăcut. Este aproape imposibil să te plictisești când celălalt îți spune sincer gândurile care îl întregesc.

Citește întregul interviu acordat de Laura pentru BusinessD

ANTREPRENORI DE 10

LAURA DRAGOMIR: Viața este o călătorie și, pe parcurs, vei întâlni mulți oameni. Pe unii dintre ei îi vei ajuta, încuraja, consilia. Alții, la rândul lor, te vor ajuta ori te vor sfătui. Din experiență spun că, atunci când crezi sincer că ești acolo pentru a ajuta pe cineva, sunt șanse mari să ajuți cu adevărat. Când oferi oamenilor din ceea ce știi și ceea ce ești, îți vor oferi și ei, la rândul lor: atenție, timp, ajutor și, cel mai important, ÎNCREDERE.

Citește întregul interviu acordat de Laura pentru Business Ladies Club.

AFACERI ȘI LEADERSHIP FEMININ

LAURA DRAGOMIR: Oamenii nu dau sfaturi. Dacă îi auzi spunând: ”să-ți dau un sfat” sau ”sfatul meu este să faci sau nu ceva”, fii convins că e sfatul pe care și-l dau lor înșile. Spun, de fapt, ce ar face ei dacă ar fi în locul tău. Doar că nu sunt. Fac asta pentru că se raportează la ei înșiși, la mediul în care au trăit, la prejudecățile sau experiențele avute.

Citește întregul interviu acordat de Laura pentru  Leadership Feminin

CE ESTE UN DISCURS?

LAURA DRAGOMIR: Un discurs

  • Este cea mai frumoasă călătorie în care îți inviți publicul, pe care ori îl duci ori într-un loc în care nu a mai fost, ori îi oferi o altă perspectivă asupra a ceea ce știe deja
  • NU este un timp pe care l-ai umplut cu idei, grafice, cifre și slide-uri, ci o experiență. Asta caută oamenii. EXPERIENȚE

Ai un discurs bun atunci când transformi idei brute în puncte de vedere clare.

Ascultă interviul acordat de Laura pentru Radio Românul – Spania 

GHID PENTRU MUNCA REMOTE: CUM SĂ COMUNICAȚI EFICIENT DE LA DISTANȚĂ

LAURA DRAGOMIR: Comunicarea cu echipele care lucrează la distanță poate fi mai ușor de gestionat pentru marile corporații, al căror personal are adesea un rol bine definit. Dar angajații firmelor mai mici au de îndeplinit mai multe sarcini, ceea ce înseamnă că o comunicare eficientă este esențială pentru ca managementul să fie sigur că fiecare membru al echipei înțelege prioritățile firmei și știe exact pe ce sarcini să se concentreze.

Citeste articolul semnat de Laura în Revista Cariere

ÎNDEMNAŢI-VĂ COPIII SĂ DEPRINDĂ ARTA DE A VORBI ÎN PUBLIC! MAI TÂRZIU, LE POATE PLĂTI FACTURILE…

LAURA DRAGOMIR: Aptitudinile pe care copiii şi le dezvoltă când deprind arta de a vorbi în public le pot stimula performanţa în orice context: şcoală, viaţă socială şi, mai târziu, mediul în care vor munci. Vor şti cum să-şi pună în valoare calităţile personale, cum să depăşească momentele de stres şi nervozitate, cum să devină mai încrezători în ei însăşi, cum să construiască cu mai mare uşurinţă relaţii cu oameni noi şi să aibă încredere în ei atunci când interacţionează cu diferite caractere.

Citeste articolul semnat de Laura în Revista Cariere

VALOAREA UNUI OM ESTE DATĂ DE PRIMUL LUCRU CARE-L SCOATE DIN SĂRITE

LAURA DRAGOMIR: Un dialog între Calvin şi Hobbes, 2 personaje celebre de benzi desenate din America, sună aşa:
Calvin: Vezi tu, ca să te dezvolţi, trebuie să ai o idee despre ceea ce este „bine”. Asta presupune anumite valori dar, după cum ştim cu toţii, valorile sunt relative şi trebuie să tolerăm diversitatea.
Hobbes: Câteodată, nu ştiu dacă mai pot tolera această toleranță!

Citeste articolul semnat de Laura în Revista Cariere

DE LA SCOP LA IMPACT. CUM COMUNICĂ UN LIDER AUTENTIC

LAURA DRAGOMIR: Când comunicăm, suntem plini de așteptări, îndoieli, temeri și speranțe. Pe ce ne concentrăm și punem accentul dar și cum vedem potențialul nostru, are impact direct asupra felului în care comunicăm cu ceilalți. În diferite momente din viață, am fost criticați pentru că nu am făcut unele lucruri bine sau lăudați pentru abilitățile și talentele noastre. Însă criticile (chiar și atunci când au fost nedrepte), ca și complimentele au avut impact asupra noastră și ne-au ajutat să ne formăm așteptările de la noi înșine pe care, evident, le transmitem și celorlalți.

Citeste tot articolul semnat de Laura în Revista Cariere

EȘTI SPEAKER LA EVENIMENTE? CUM SĂ ÎŢI CONSTRUIEŞTI DISCURSUL ÎN AŞA FEL ÎNCÂT SĂ ATRAGI AUDIENȚA

LAURA DRAGOMIR: Când comunici subordonaților la job, poate nu prea dai importanță audienței, pentru că oricum este obligată să te asculte.

Însă când ești speaker la un eveniment, publicul e altul. Într-o lume ideală, oricine din sală ar fi interesat de subiectul pe care îl dezvolți. Din păcate, nu se întâmplă întotdeauna așa. O parte a publicului stă cu nasul în telefon, trimite emailuri, își mai verifică rețele de socializare sau chiar iese la o țigară. De ce nu toți speakerii captivează atenția audienței? 

Citeste tot articolul semnat de Laura în Revista Cariere

ȘTIINȚA COMUNICĂRII

Conceptul „Comunicare” și invitata serii la Linia de Noapte au o îndelungată experiență comună.

LAURA DRAGOMIR predă despre arta comunicării, mediază situații în care comunicarea este deficitară și repară orice tip de discuție în care partenerii de dialog nu pleacă de pe poziții de egalitate.

Citeste tot articolul pe: bucurestifm.ro