Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Cum știi cât de ușor poate cineva să învețe
- august 7, 2020
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog
Văd destul de des (scoasă din context) afirmația lui Simon Sinek
“You don’t hire for skills, you hire for attitude. You can always teach skills.”
Dar CUM îți dai seama că cineva poate învăța ușor?
Și ÎN CÂT TIMP?
CARE este procesul prin care afli dacă cineva are disponibilitatea (motivația și capacitatea) să învețe?
Ca să știi, e necesar să afli:
- cât de ușor poate să învețe – evaluezi APTITUDINILE COGNITIVE – care au cea mai mare pondere în comportamentul cuiva și sunt cel mai greu de dezvoltat (necesită ani)
- la ce nivel sunt TRĂSĂTURILE COMPORTAMENTALE necesare rolului pe care îl ocupă în companie, ca să știi concret ce abilități să antrenezi
APTITUDINILE COGNITIVE
Reprezintă unul dintre cei mai importanți predictori de performanță la locul de muncă. Dimensiunile evaluării aptitudinilor cognitive explorează potențialul cuiva în concordanță cu cerințele jobului.
Cu cât sunt mai dezvoltate, cu atât cineva poate învăța mai ușor și mai repede.
Acestea sunt:
- RAȚIONAMENT DEDUCTIV – Abilitatea cuiva de a înțelege ideile exprimate cu ajutorul logicii / rațiunii. Arată cât de bine înțelege legătura dintre informațiile de care dispune și poate decide pe baza lor. Cei cu un scor ridicat au siguranță în folosirea propriei logici pentru a înțelege mai bine soluția la o problemă. Sunt capabili să își folosească abilitățile deductive pentru a rezolva probleme, fără ajutor din exterior
- APTITUDINEA NUMERICĂ – Abilitatea de a înțelege informațiile numerice și de a rezolva corect probleme matematice. Arată cât de ușor poate cineva să calculeze, să citească grafice, să se joace cu cifre
- APTITUDINEA VERBALĂ – Capacitatea cuiva de a utiliza eficient vocabularul, pentru a înțelege sau a transmite cu claritate diferite concepte și perspective. Aptitudinea verbală dezvoltată arată: capacitatea de a explica pe înțelesul tuturor; capacitatea de sinteză; claritatea (persoana a înțeles ce vrea să spună); capacitatea de a simplifica concepte complexe / abstracte, în ceva simplu, ușor de înțeles
TRĂSĂTURILE COMPORTAMENTALE
Reprezintă tiparele comportamentale afișate de o persoană în prezența celor din jur, acestea putând reflecta adesea personalitatea sa. Sunt cel mai ușor de dezvoltat (în jur de 8 luni) dacă Aptitudinile Cognitive sunt dezvoltate.
Platforma GREAT PEOPLE INSIDE – al cărei partener independent sunt – este o sursă imbatabilă de evaluare a Aptitudinilor Cognitive și a Trăsăturilor Comportamentale.
În plus, ne-am adaptat Work From Home și îți putem asigura continuitatea prin soluții digitale.
Astfel, îi ajuți pe oameni să-și confirme că au aptitudinile necesare iar tu, companie, știi pe ce te bazezi.
Altfel, ”You can always teach skills” rămâne un slogan dureros de inutil.
Pentru că ”always” nu e același lucru cu ”no matter what”.
PLUS
Dacă faci schimbări în viața profesională, evaluarea pe Platformă te ajută să știi exact la ce nivel ești și te ghidează să-ți faci un plan structurat de carieră.