Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Ajută creierul să conecteze aromele cu cuvintele
- septembrie 23, 2023
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog Brand Ambasador Vinars Brâncoveanu

Hai să vorbim despre tine la un pahar de Brâncoveanu Vinars.
Ce mai faci? Ești bine?
Te invit să savurăm un X.O – e denumirea pentru Extra Old, ceea ce înseamnă că e învechit în butoaie de stejar minim 7 ani.
Știai că atunci când mirosi și apoi definești aromele, ajuți creierul să conecteze mirosurile cu cuvintele? Iar numirea mirosurilor, la rândul său, te ajută să înțelegi, să perfecționezi și să comunici ce îți place și de ce? Așadar, exprimarea în cuvinte a unei arome e crucială pentru dezvoltarea gustului.
Partea din creierul nostru responsabilă pentru mirosuri e, în mod natural, mută. Se numește bulb olfactiv și e un ghem străvechi de neuroni care se află chiar în spatele ochilor. Are conexiuni cu zone ale creierului care controlează vorbirea articulată, cum ar fi zona Broca. A fost descoperită în 1861 de chirurgul francez Paul Broca.
Iar de câte ori vei mirosi această combinație complexă de arome de coajă de portocală, de nucă de cocos și de vanilie – vei ști că ai în fața ta un Brâncoveanu XO. Iar experiența va fi mai profundă și mai satisfăcătoare. O mica parte se evaporă în timpul învechirii – și e numită poetic „Partea îngerilor”. Iar ce ajunge la tine e o îmbrățișare a eleganței, care creează frumusețe și magie.
Acum, să-l savurăm în continuare!