Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Ce întrebări ai adresa convingerilor tale?
- octombrie 13, 2020
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog
Adesea, convingerile (credințele) sunt o modalitate de a ne spune care e locul nostru în lume și nu prezic o perspectivă precisă cu privire la viitor. Credințele sunt aproape întotdeauna despre comunitate, despre faptul că suntem parte a ceva.
Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, iată câteva întrebări pe care le poți adresa convingerilor tale, care te-ar putea ajuta să creezi schimbarea pe care o cauți.
FUNCȚIONEAZĂ?
Dacă credința ta:
- funcționează pentru tine
- te ajută să navighezi într-o lume nebună și ambiguă
- găsești, astfel, consolare
- și dacă nu rănește pe nimeni
Atunci funcționează.
ÎȚI SUNT DE AJUTOR?
Dacă meteorologii și controlorii de trafic aerian ar crede că pământul este plat, credința asta i-ar împiedica să fie competenți în munca lor. Dacă convingerile tale te împiedică în muncă, îți afectează sănătatea sau pe a celor din jur…
Atunci întreabă-te dacă tu ți le-ai ales sau au fost pe agenda altcuiva.
AI NEVOIE SĂ DOVEDEȘTI CĂ SUNT ADEVĂRATE?
Când petrecem o mare parte din timp să demonstrăm cuiva că sunt adevărate, consumăm timp și energie.
Dacă o credință te ajută să-ți croiești drum prin lume, dacă acționează ca un placebo, ca un balsam – atunci e suficient.
Problemele apar când unii oameni se folosesc de convingerile noastre pentru a ne manipula, când ne împiedică să ne atingem obiectivele sau să oferim bucurie celor din jurul nostru.
CE ȚI-AR SCHIMBA PĂREREA?
Unul dintre lucrurile frustrante despre conspirații este că, de îndată ce sunt analizate sau contrazise, sunt pur și simplu înlocuite cu o nouă conspirație.
Una e să ne schimbăm convingerile, deoarece știința ne oferă o viziune mai clară asupra a ceea ce se întâmplă, alta e să ne retragem în povești din ce în ce mai lipsite de conexiuni cu realitatea.
Uneori, e mai ușor pentru oameni să se adâncească în convingeri care nu-i ajută decât să recunoască modul în care este posibil ca viața lor să funcționeze așa cum își doresc.