Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Cum să fim mai creativi
- septembrie 13, 2019
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog
Când vine vorba de crearea de noi conexiuni, creierului nostru nu-i pasă de costuri, pentru el experiența este cea care contează.
Cu alte cuvinte, frecvența noutății este la fel de importantă pentru creier ca noutatea în sine.
De exemplu, mai multe călătorii pe care le-am face cu costuri rezonabile sunt mai benefice dezvoltării noastre decât o singură vacanță de zeci de mii de euro.
Creierul nostru creează noi conexiuni de fiecare dată când experimentăm ceva nou prin organele noastre de simț. Altfel spus, dacă vedem, auzim, gustăm, mirosim, simțim ceva diferit de rutină, noi conexiuni se vor forma automat în creier.
Însă noile conexiuni neuronale nu se formează în vid – au nevoie de puncte de bază.
Iată ce poți face:
- Citește articole sau cărți nu doar din domeniul tău de expertiză
- Înscrie-te la un curs care te bucură (public speaking, pictură, teatru, mindfulnes)
- Du-te la evenimente unde crezi că poți cunoaște oameni interesanți, din domenii diferite de al tău
- Mânâncă sau gătește ceva ce n-ai mai încercat
- Urmărește un film sau ascultă muzică ce nu este pe lista ta
- Învață o nouă limbă străină
- Cmpletează tu lista….
Fiecare nouă experiență te ajută să observi detalii pe care le-ai fi ignorat altfel iar creierul tău va deveni un teren fertil pentru noi conexiuni.
Așadar, rupe rutina!
Cercetările arată că 95% din viața de adult este un rezultat al obișnuinței. Marea majoritate a oamenilor face aceleași lucruri zi de zi. Cu cât îți schimbi mai des rutinele, cu atât organele tale de simț se activează, formând noi conexiuni în creierul tău. Pe lângă faptul că te bucuri de o viață mai bogată, noile conexiuni pe care le face creierul tău te ajută să vezi posibilități sau soluții pe care nu le-ai găsit anterior.
Cred că asta înseamnă să te simți viu.