Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Despre ce ar trebui să fie relațiile?
- ianuarie 10, 2021
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog

Suntem în era conexiunilor.
Din cauza izolării sociale, 2020 a fost anul în care am conștientizat, poate mai mult ca niciodată, lipsa oamenilor în viața noastră.
2021 e momentul să umanizăm mai mult relațiile.
Sau, cel puțin, așa văd eu lucrurile.
Și cred că e timpul să renunțăm la dezamăgiri născute dintr-o lungă listă de, uneori, banale nemulțumiri. Frustrări care ne spun că pare complicat să facem ca o relație să funcționeze.
Ceea ce determină toate neînțelegerile e că mai toți am moștenit idei inutil de complicate despre ce ar trebui să fie o relație.
Că e menită să implice fuziunea aproape totală a două vieți. De la a ne place același fel de mâncare, a citi aceleași cărți, a vedea aceleași filme. Până la a avea aceleași gânduri în fiecare moment.
E o viziune frumoasă, dar și infernală, care pune o povară asupra altui om.
Căutăm relații ideale care, dacă nu funcționează cum vrem, trebuie să fie reformate.
Dar există o altă perspectivă.
Relațiile nu trebuie să fie atât de complicate, dacă ținem cont de ce le face să se împlinească.
Pentru că s-ar putea să existe doar 3 lucruri esențiale pe care le dorim de la o relație
BUNĂTATE: celălalt să fie blând cu imperfecțiunile noastre și să ne poată accepta cu bunăvoință așa cum suntem.
VULNERABLITATE COMUNĂ: cineva cu care putem fi deschiși cu privire la anxietățile, îngrijorările și problemele care ne dezechilibrează. Cineva lângă care putem fi slabi, vulnerabili și onești. Și care se simte la fel în prezența noastră.
ÎNȚELEGERE: cineva care este interesat și poate da sens unor gânduri care ne bântuie. Obsesiilor, preocupărilor și modurilor noastre de a vedea lumea. Și pe care suntem încântați să i le înțelegem, la rândul nostru.
S-ar putea să nu socializăm prea mult. Dar când am fi împreună ar fi îmbucurător, pentru că am fi în prezența cuiva care știe să fie bun, vulnerabil și înțelegător.
O legătură între doi oameni poate fi profundă și importantă, tocmai pentru că NU este jucată în toate detaliile practice ale existenței.