Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
[VIDEO] COMUNICAREA PE PLATFORMELE VIDEO. Ep. 2 – Stabilește cadrul de comunicare
[SCRIPT]
Lumea se schimbă. Mai repede și mai brusc decât ne așteptam. Pentru a merge mai departe, ne-am mutat rapid întalnirile și conferințele în online. Pentru că munca la distanță poate fi plină de provocări, poți face câteva lucruri simple, pentru a ușura tranziția echipei tale.
STABILEȘTE CHECK-IN-URI STRUCTURATE
Stabilește întalniri regulate cu angajații care muncesc de acasă. Ar putea fi apeluri individuale, dacă aceștia lucrează independent unul față de altul sau conferințe cu echipa, dacă trebuie să-i strângi pe toți laolaltă. Astfel, echipa ta va avea sentimentul de apartenență, de predictibilitate, își formează o disciplină a minții și, în plus, știe că se poate consulta cu tine și că problemele și întrebările le vor fi ascultate.
STABILEȘTE REGULI DE IMPLICARE
Munca la distanță devine mai eficientă și mai satisfăcătoare când managerii stabilesc așteptări referitoare la frecvența, mijloacele și momentul ideal de comunicare cu echipele lor. De exemplu, poți stabili videoconferințe pentru ședințe și folosi emailul sau whatsapp când ai o urgență. Dacă e cazul, urmărește comunicarea între membrii echipei, pentru a te asigura că aceștia împărtășesc informații.
OFERĂ ÎNCURAJARE ȘI SPRIJIN EMOȚIONAL
În special în contextul unei schimbări bruște a mediului de lucru, este important ca tu, manager, să recunoști stresul, să asculți anxietățile și preocupările angajaților – chiar dacă nu sunt exprimate direct și să empatizezi cu luptele lor. Angajații se uită la tine pentru a vedea indicii despre cum să reacționeze la schimbări bruște sau în situații de criză. Dacă tu comunici stresul și neputința, acest lucru va avea ca efect îndepărtarea celorlalți. Dacă oferi sprijin, sunt mai multe șanse ca echipa ta să-și asume responsabilități, va avea un scop, un sens și va fi concentrată pe ce are de facut.
AȘADAR
Stabilește check-inuri structurate, reguli de implicare, adaptează prioritățile la contextul actual, concentrează-te pe ce este relevant pentru echipă, arată-ți latura umană, ascultă cu grijă și empatie, fii pregătit să răspunzi la întrebări, în special la cele grele, astfel încât toți cei implicați în procesul de comunicare să vorbească aceeași limbă.