Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Cu excepția proștilor, intelectul uman nu diferă prea mult
- august 8, 2020
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog
Sir Francis Galton (văr cu Darwin) a fost pionier în măsurarea inteligenței umane.
I-a venit ideea să amenajeze un cort la târgurile locale și invita oamenii să afle informații despre ei contra unei taxe.
Cum nimeni nu le măsurase corpul, subiecții participau la studiu și plăteau pentru asta. Destul de inteligent, nu?
Azi pare ciudat dar pe la 1800 nimeni nu știa cât era de înalt, ce greutate avea, cât era de puternic, care îi era circumferința capului.
Atributele fizice erau un pretext.
Galton voia să le măsoare inteligența.
Îi ruga să răspundă cât puteau de repede la unele întrebări și le cronometra viteza de reacție.
În urma observațiilor și a măsurătorilor a scris 200 de lucrări și 9 cărți care tratează subiecte diverse: amprentele, criminalitatea și chiar eficacitatea rugăciunii.
Favorita lui Darwin a fost ”Geniul ereditar”.
După ce a citit-o, i-a scris lui Galton:
”Am susținut întotdeauna: cu excepția proștilor, intelectul uman nu diferă prea mult. Pe oameni îi diferențiază efortul și munca susținută.”
Curiozitatea este o abilitate și un obicei. Iar orice obicei comunică ceva despre noi, este un COMPORTAMENT. Orice comportament e COMUNICARE.