Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Cum ajungi de unde ești unde vrei să fii
- septembrie 25, 2021
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Blog Brand Ambasador Vinars Brâncoveanu
Mi-a rămas în minte vocea de la metroul londonez, pe care am auzit-o cu ani în urmă când am fost prima data la Londra: „MIND THE GAP”.
Și de câte pornesc un nou proiect, îmi propun un nou obiectiv sau îmbrățișez un nou obicei, urmăresc cele 33 de sec. pe YouTube iar vocea ”mind the gap” îmi rămâne în minte. Ca o melodie pe care o asculți dimineață la radio și care te însoțește toată ziua.
Dacă ești curios: https://www.youtube.com/watch?v=T5Em-xoAtSM
În esență, e vorba despre eliminarea decalajului. Calea către abordări noi și diferentiate, în funcție de context și de cei cărora te adresezi.
Mi-am asumat încă o misiune: Brand Ambasador Vinars Brâncoveanu – brandul premium al Alexandrion Group.
Și m-am întrebat iar: Cum ajung de unde sunt până unde vreau să fiu?
Pentru ca entuziasmul și ideile minunate să nu se piardă, e nevoie de disciplină. Biroul meu e plin de ciorne pe care îmi notez cam tot ce-mi vine-n minte (scriu de mână la început, pentru că în vârful pixului avem un set de neuroni).
Poate ai și tu un nou proiect, vrei să închei un parteneriat sau să implementezi un nou obicei în viața ta. Așadar,
Cum ajungi de unde ești până unde vrei să fii?
- Începe întotdeauna din locul în care te afli. Asta înseamnă să nu acoperi cu poleială nivelul tău de calificare, ci să fii realist cu privire la ce știi să faci foarte bine. În fond, dacă te-ai înscris la maraton, nu ți-ai începe antrenamentul cu o cursă de 10 km. Te afli în starea de treptat, cu grijă și cu atenție.
- Fă o analiză a abilităților pe care le stăpânești și a ce vrei să mai înveți ca să reușești. Mulți oameni evită o astfel de analiză – ori din autosuficiență (la urma urmei, au făcut o facultate!) ori pentru că, de-a lungul vieții, li s-a spus că nu sunt buni de ceva. Acceptă că, probabil, te afli undeva la mijloc în ceea ce privește talentul și îndemânarea și hotărăște ce vrei să îmbunătățești. Ideal e ca la început să te concentrezi pe ce ești deja bun și încearcă să devii și mai bun la asta. Apoi, începe să acoperi the gap.
- Concentrează-te pe proces. Trăiește călătoria. Ca atunci când citești o carte bună și te hrănești cu acțiunea, nu cu câte pagini mai ai până la final. Oricum vei ajunge acolo. Decide ce vei face în fiecare zi, du la capăt și fii mulțumit că ai reușit. Micile realizări sunt importante, pentru că ele duc la marile împliniri. De ex., când lucrez toată noaptea pentru un training de a doua zi, sunt mândră de mine când aud alarma după 2 ore de somn. Mă ridic din pat victorioasă și așa îmi este ziua. Cum să fi finalizat proiectul dacă aș fi lipsit?
- Și a doua zi fă la fel. Nu reușești dintr-o singură lovitură. E un proces care necesită timp și angajament zilnic. Concentrează-te pe ce poți face în fiecare zi și, în timp, devii din ce în ce mai bun.
- Caută ajutor profesional. Oricine a reușit, a avut antrenori buni, de la sportivi la oamenii de afaceri.
Reușita nu e magie
E un proces care necesită determinare și persistență. Și, crezi sau nu, poate fi plăcut și distractiv.
Decalajul dintre locul în care ești acum și cel în care vrei să fii nu trebuie văzut ca o prăpastie. Poate fi la fel de îngust ca distanța dintre peron și metrou. Poți învăța să treci peste, dacă ești suficient de grijuliu și atent. Cu tine și cu timpul tău.