Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
[VIDEO] COMUNICAREA PE PLATFORMELE VIDEO. Ep. 3 – Pregătirea întâlnirii
[SCRIPT]
Dacă ți-ai programat întâlniri online, s-ar putea să ai șansa să fii vazut prima dată, ceea ce înseamnă că primele impresii sunt importante. Impresia pe care o lași e importantă și dacă cei cu care te vezi te cunosc, așadar pregătește-te ca și cum ai participa la o întalnire față în față. Să presupunem că tu ești cel care organizează întâlnirea.
ORGANIZAREA ÎNTÂLNIRII
Pregatire înseamnă, în primul rând, să știi exact care e scopul întânirii: de ce o organizezi, care este relevanța pentru cei care participă, cu ce informații să rămână în minte la final. Totul să fie clar, concis iar informațiile corecte. Astfel, participantii vor simți că nu au pierdut vremea.
O modalitate excelentă de a fi eficient este să creezi o agendă pe care să o distribui tuturor participanților în prealabil, astfel încât să nu existe timpi morți. În plus, ții lucrurile sub control și arăți respect celor cu care te întâlnești. Pregătire mai înseamnă să ai toate materialele la îndemână, astfel încat să le prezinți pe parcursul întalnirii: PPT, video, grafice – platformele îți oferă posibilitatea să le arăți celorlalți în timp real. Sau, dacă vorbești despre produse, le poți avea lângă tine și arăta.
POZIȚIONAREA CAMEREI
Când ești într-o întâlnire online, importantă este experiența video. Iar felul cum poziționezi camera laptopului nu numai că face o diferență uriașă în felul în care arăți, dar poate elimina distragerile și unghiurile incomode. Așadar, asigură-te că ochiul camerei vede cât mai mult din corpul tău și că privești camera la nivelul ochilor. Altfel, sunt șanse să se vadă doar un cap plutitor – ceea ce nu e prea măgulitor. Dacă stai pe un scaun înalt, pentru a ridica ecranul poți pune laptopul pe un dicționar, pe o cutie, pe ceva solid și stabil – vei fi singurul care știe asta. Nu te apropia prea mult de ecran, fața ta va arăta deformată. O mică ajustare a unghiului camerei te ajută să ai și o încadratură corectă – mă refer la distanța în cadrul de sus, astfel încât să nu ai fruntea tăiată. Toate acestea pot face o diferență uriașă în felul în care vei fi perceput.
LUMINA ȘI SUNETUL
Ca și la fotografii, lumina este cheia unei transmisii reușite. Cea mai bună este lumina naturală, care să NU vină însă din spate, căci vei fi în contre jour și ceilalți vor vedea o siluetă întunecată. De asemenea, asigură-te că sunetul e bun, cel mai bun mod de a minimiza zgomotul este să folosești căști cu microfon încorporat. Dacă nu ai, atunci transmite dintr-o camera în care este liniște. Telefonul să fie pe silent.
CARTON FUNDALUL
Cât privește fundalul, indiferent în ce locație lucrezi, acordă-i atenție. Prin eliminarea elementelor de distragere, te poți asigura că ceilalți se concentrează asupra ta și nu a mediului din jurul tău (haine, jucării).
Așadar,
pregătește toate informațiile pentru întâlnire, ai grijă la poziționarea camerei, sunetul să fie clar, fundalul decent iar telefonul pe silent.
Multumesc Laura! Foarte utile informatiile. Ai dreptate, trebuie sa stii exact cu ce informatie vrei sa plece participantii. Sa nu fie pierdere de timp. E vorba de respect.
Esti o profesionisata, asa cum te stiu de multi ani. Mult succes!
Anca, eu mulțumesc! Dacă ai nevoie și de alte informații, sunt aici!