Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
BLOGUL LAUREI
Vinars Brâncoveanu – brand românesc
- decembrie 5, 2021
- Posted by: Laura Dragomir
- Category: Brand Ambasador Vinars Brâncoveanu
Vinars se referă la metoda tradițională românească de producere a distilatului de vin.
Vinars înseamnă ”vin ars”. Deși este produs după aceeași metodă ca și coniacul, conform legii denumirilor de origine, Cognac e denumirea dată doar produselor obținute în regiunea Cognac din Franța.
Elementele care îl fac special și unic sunt varietățile locale de struguri din care este obținut, procesul de distilare în sine, dar și procesul de maturare în butoaie stejar. Plantațiile viticole din România sunt situate pe Paralela 45, ceea ce le conferă climatul ideal pentru obținerea unor recolte de calitate, asemănătoare cu cele din regiunile Cognac și Armagnac, cu cei mai buni struguri pentru producția vinarsului.
Perioada de învechire
În funcție de perioada de învechire, denumirea de pe etichetă poate fi completată prin adăugarea literelor
„V.S” – Very Special, atunci când cupajul este obținut din distilate de vin maturate în butoaie de stejar timp de minim 3 ani
„V.S.O.P” – Very Superior Old Pale, învechit minim 5 ani
„X.O” – Extra Old, dacă perioada de învechire depășește 7 ani
Vinars Brâncoveanu este un brand românesc, multiplu medaliat la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Este exportat în peste 50 de țări și, astfel, spune povestea lui Brâncoveanu întregii lumi.
E printre cei mai buni ambasadori ai României.
Este un privilegiu să-l reprezint, ca Brand Ambasador.